PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Slutligen blev det sublimering med egen fabrik i Thailand

Tidningen PRomotion sprang på en gammal bekant från profil- och promotionbranschen på mässan Nordic Profile Fair i Jönköping.

Vi mötte Thomas Scheffler redan 2002. Hans grossistföretag Top Collection var en av de som ställde ut på vår första mässa PRomotion EXPO 2002 och medverkade som annonsör i vår tidning PRomotion och utställare i många år. Från början startade Thomas MärkVäl Reklam 1994, ett legotryckeri för reklamprodukter, (numera Scheffler Sweden AB) och 1997 förvärvades ett grossistföretag inom presentreklam kallat Top Collection. Han flyttade till Thailand 2009 och jobbade med trading och 2015 startade han en egen fabrik inom textil och sublimering.

PRomotion: Varför Thailand?

Thomas Scheffler: Vi hade leverantörer i Thailand, och det var också nära till Kina, så jag spenderade mycket tid i Thailand. Det blev också ett bra ställe och driva företag på. Idag har vi 40-50 anställda som förser många återförsäljare i ett flertal länder med sublimerade produkter till mycket bra pris samt korta leveranstider.

PR: Varför sublimering?

TS: Jag har provat på många olika tryckmetoder under mina år och fastnade för sublimering som är en form av digitaltryck. Det du ser på dataskärmen är det som kommer ut på plagget. Designen printas på papper med en speciell färg som senare pressas ihop med tyget i en stor cylinderpress i över 200 C. Polyesterfibrerna öppnar sig av värmen, och tryckfärgen blir till gas och går in i tyget. När tyget kyls av sluter sig fibrerna och trycket blir ett med materialet. Eftersom trycket ligger i fibrerna så andas plagget fortfarande och tryckets hållbarhet är oändligt. Inget som krackelerar eller nöts bort som i många andra fall. Även bibehållen passform och färgåtergivning även efter 100-talet tvättar.

PR: Vad står Scheffler för?

TS: Scheffler Sweden AB är ett svenskt företag med säte i Falun med egen fabrik i Thailand. Vi har ett stort sortiment av sublimerade produkter som säljs endast via återförsäljare. Vi har kontroll från tråd till plagg eftersom det är vår egen fabrik i Thailand, d v s inga mellanhänder. Vi jobbar efter mottot att få slutkunden att känna sig unik med våra produkter med egen design och detaljer. Snabba leveranser, normalt tre veckor från order till kunds dörr. Det finns även möjlighet till små kvantiteter, i många fall så få som 10 stycken. Vi värnar om miljön så 90 % av våra produkter har återvunnet material som standard, spill från vår egen produktion, men också Petflaskor. Vi är en av de få fabriker som har sopsortering i Thailand, där det som går att användas går till återvinning. Det är enkelt att kommunicera med svensktalande personal på plats i fabriken och som förstår svenska marknaden. våra produkter med egen design och detaljer. Snabba leveranser, normalt tre veckor från order till kunds dörr. Det finns även möjlighet till små kvantiteter, i många fall så få som 10 stycken. Vi värnar om miljön så 90 % av våra produkter har återvunnet material som standard, spill från vår egen produktion, men också Petflaskor. Vi är en av de få fabriker som har sopsortering i Thailand, där det som går att användas går till återvinning. Det är enkelt att kommunicera med svensktalande personal på plats i fabriken och som förstår svenska marknaden.

PR: Det var kul att träffa dig igen. Gamla minnen väcktes till liv. Trevligt också att få tillbaka er som annonsör i vår branschtidning PRomotion.

TS: Tack själv. Jag är i Sverige titt och tätt men nu drar jag till värmen igen. Ses kanske på nästa mässa.


Text: Tore Lindfors