PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

JULGÅVOR TILL ANSTÄLLDA ÄR AVDRAGSGILLT

till 500 kronor inklusive moms. Om det överstiger med låt säga 50 kronor så finns det återförsäljare som är ”kreativa” och rundar reglerna. Finns det regler så finns det många idéer. Så har det varit i alla tider. Skatteregler och politiska beslut går sällan hand i hand med näringslivet. Många oförklarliga och korkade beslut står på politikers agenda. Anpassning till verkligheten saknas ofta. Ordet julgåvor är förlegat, inte minst med tanke på olika religioner. Höj beloppet till minst 1 000 kronor exklusive moms och koppla det inte till jul utan personalgåva när som helst på året som våra grannländer gör. Mottagarens motivation och glädje överstiger skattebortfallet som är marginellt.

 

MÄSSAN PSI I DÜSSELDORF i början av januari 2023 är mer
än halverad jämfört med tidigare år. Trots att de har införlivat två
andra mässor Promotex och Viscom. Beräknat antal utställare
är cirka 400. Ett flertal stora aktörer saknas. Många ÅF från
Norden åker inte dit. Det verkar som arrangörerna har tappat
verklighetsuppfattning då de menar att det är utställarnas sak
att marknadsföra mässan, inte arrangörens. Överlever mässan
med den inställningen? Plats för nya aktörer! Rema Days i
Polen i februari växer kraftigt.

MÄSSAN PSI I DÜSSELDORF i början av januari 2023 är mer än halverad jämfört med tidigare år. Trots att de har införlivat två andra mässor Promotex och Viscom. Beräknat antal utställare är cirka 400. Ett flertal stora aktörer saknas. Många ÅF från Norden åker inte dit. Det verkar som arrangörerna har tappat verklighetsuppfattning då de menar att det är utställarnas sak att marknadsföra mässan, inte arrangörens. Överlever mässan med den inställningen? Plats för nya aktörer! Rema Days i Polen i februari växer kraftigt.

"MADE IN EUROPE" BÖRJAR VÄXA SIG STARKARE. inte minst med tanke på utvecklingen i Kina och övriga Asien. Leveranstider ökar från sex till tolv månader på många varor samt ökade material- och lönekostnader och fortfarande höga fraktpriser, även om en viss nedgång märks. En ny rapport om minskad godsmängd från fjärran, innebär att många fraktavgångar ställs in och kan innebära ett snabbare prisfall på frakter. Från dörr-till-dörr ska du förvänta att import från Kina tar 35-40 dagar med sjöfrakt.

BRANSCHTIDNINGEN PROMOTION FORTSÄTTER ATT, sedan 1996 nå ut till företag inom produktmedia, print, profilkläder och promotionprodukter. Vi distribuerar 2 700 exemplar fysiskt och närmare 15 000 som digital version via mail och når drygt 5 000 branschrelaterade företag fyra gånger per år. Branschtidningen PRomotion följde med och besökte en fabrik i Turkiet. Mer om detta i tidningen. Är ni intresserade av ett liknande upplägg så hör av er.

VINTER, KALLT OCH RUGGIGT. Visst är det omväxlande med årstider men jag börjar förstå att allt fler hyr 3-4 månader under vinterhalvåret i Spanien eller på andra varmare breddgrader. Inte minst för att leder och många kroppsdelar mår bra av det.

"En person som aldrig har begått ett misstag har aldrig provat något nytt."

Albert Einstein

 


Tore Lindfors 0704-912465