PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Turbulent, tröttsamt men inte helt tröstlöst

ALDRIG I MODERN TID har vi stått inför en så stor och globalt omfattande kris som nu. År 2020 innebär inte bara en turbulent start på ett nytt årtionde. Krisen kommer också att ligga till grund för hur vi kommer att arbeta med marknadsföring och försäljning i framtiden. Det fysiska mötet med kunden är sannolikt fortfarande viktigt beroende på vilken bransch man tillhör. Inte minst i vår bransch profil- och promotionprodukter, där personliga relationer är viktiga. Dock kan virtuella möten vara ett komplement. Men att sitta och titta på en film där någon berättar om en kniv, skärbräda eller en ryggsäck i två minuter är lika spännande som att sitta och titta på när färg torkar. Många säljare utstrålar glädje och energi när du möter dem live, men på film blir de som stela pappfigurer.

ENLIGT UNDERSÖKNINGAR är många trötta på reklam men reklam i tryckta tidningar/magasin upplevs mindre negativt jämfört med övriga kanaler. I fack- och branschtidningar uppfattas annonser oftast som information. MÅNGA PROFILARE BEGRIPER SIG INTE på moms trots många år i branschen. Arbetsgivare kan i år ge extra gåva till anställd upp till 1000 kr inklusive moms. En del skriver då i sin information 800 kr + moms. Fel, fel, fel! Ger ni bort ätbara produkter är momsen 12% eller e-böcker så är momsen 6%. Samma sak gäller när det är en julgåva. Avdrag 450 kr inklusive moms. Inte 360 kr + moms.

PROMOTION ÄR DEN LEDANDE branschtidningen i Sverige kopplade till branscherna för produktmedia, print, profil och promotion. Med ledande syftar vi på upplaga och spridning. 15 000 personer på 6 000 företag får den via mail som webbtidning. Dessutom skickas närmare 3 000 tryckta tidningar ut ofta tillsammans med bilagor. Kontaktkostnaden (annonspriset dividerat med det antal personer som man når i en viss målgrupp) är jämfört med andra publikationer i branschen lågt eller lägst. PRomotion startade 1996 och utkommer fyra gånger per år.

VÅR POOL ÄR NEDPACKAD och snart låser vi stugan för säsongen. Några bräder skulle jag bytt och några väggar borde ha målats. Tänkte att några av de två kidsen vi har kunde fixa lite, men då drar dottern iväg till Kalmar för studier och sonen till Lund (16 kilometer från Malmö). Men när de kommer till stugan brukar jag säga lägg er i hängmattan och hammocken och njut av dagen. Er tid kommer tids nog. Vi måste vårda dem så de kan fixa våra pensioner.

Jag har inte misslyckats. Jag har hittat 10 000 sätt som inte fungerar. Thomas Edison (uppfann glödlampan)


Tore Lindfors 0704-912465