PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Dessa ständiga förändringar...

VARJE AKTÖR I DISTRIBUTIONSKEDJAN HAR ETT ANSVAR att säkerställa att det de säljer inte innehåller några förbjudna ämnen. Med detta som grund lämnade Kemikalieinspektionen över en anmälan till åklagaren mot Prevox i Jönköping då de hade en produkt från Xindao i sitt sortiment som innehöll för höga halter av något ämne.

Båda företagen har blivit helt frikända och åtalet lagts ner. Personligen anser jag att om en handlare fått relevant information och försäkran från leverantör att produkten följer alla förordningar så är det orimligt att de skall ta ansvaret för något de inte kan kontrollera utan att lämna in alla produkter för test. All handel med produkter skulle i princip kollapsa.

KINA 50 % DYRARE PÅ NÅGRA ÅR. Valutan slår hårt mot importen från inte minst Asien. Många slutkunder inser inte detta faktum. Prisökningarna är svåra att få ut. Vi får allt färre prylar för våra svenska pengar. Många som har slutkundspriser i sina kataloger är förtvivlade för att många kunder inte vill betala mer än vad som står i katalogen. Få har förståelse för valutaförändringar.

DE SOM HAR VARIT MED I 20-30 ÅR vägrar inse att handeln på kort tid totalt förändrats. Näthandeln och att det idag är många återförsäljare som importerar med lätthet själva sätter nya spelregler. Detta slår så klart mot grossisterna som nu kanske måste tänka i nya samarbets- och försäljningsbanor.

SAMTIDIGT SOM VISSA ÅTERFÖRSÄLJARE tycker det är för många aktörer så upplever många leverantörer att det saknas tillväxt i branschen. Medelåldern är fortfarande ganska hög på de som är återförsäljare inom produktmedia, profil- och promotionbranschen. Kontorsvaruhusen och större tryckerier har upptäckt att produktmedia är ett lönsamt komplement till deras ofta minskade lönsamhet på sina tidigare affärsområden. Är det dags för ytterligare någon form av samarbetskedja för nya aktörer som ser en framtid i den digitala tryckmetoden?

PLÖTSLIGT BLEV DET OKTOBER MÅNAD. Tyckte jag precis hade tagit ut vårt lilla värmespa innan vi skulle packa ihop den igen. Försöker bita mig kvar i en allt kallare stuga. Har svårt och inse att flytta in till lägenheten betyder höst. Kan inte skylla på avståndet. Det är 4,54 kilometer fågelvägen mellan stugan och lägenheten. Tolv minuter med elcykel från gräs till asfalt. Men det blir förhoppningsvis en ny sommar så att alla ritualer kan börjas om.

"När man står i skiten upp till halsen återstår bara att sjunga " Samuel Beckett (irländsk-fransk författare)

 


Tore Lindfors 0704-912465
[Flash]