PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Hög- eller lågkonjunktur?

Vad är det som gäller i profil-och promotionbranschen?

" GENERELLT GÅR DET BRA för dem som är flitiga och ligger i och bevakar sina kunder och kommer med idéer och förslag. Allt fler företag inser värdet av att använda sig av produktmedia i sina kontakter med kunder. Att ha sin logga eller varumärke på en användbar produkt gör att mottagaren påminns om din existens. Att förlita sig på att bara skicka mail och berätta att vi lever kan bli förödande, inte minst med tanke på hur många mail som skall gås igenom och som försvinner till borttaget.

NÄR UNDERTECKNAD KOM IN i screenbranschen för cirka 40 år sedan sålde vi starta-eget-paket inom textiltryck. Något år senare tillverkade vi även tryckmaskiner för textil och torkugnar under namnet SERIMEK. Vi försökte redan då förklara för offsettryckarna att om de hade kunden, så kunde de även erbjuda profilkläder. Men inskränktheten vann. Nu finns det en ny generation som förstått att äga kunden. Allt fler erbjuder nu ett brett utbud av profil- och promotionprodukter som komplement till sina andra tryckta produkter.

RHP - (RÅDET FÖR HÅLLBAR PRODUKTMEDIA). Fyra återförsäljare samt två grossistföretag har bildat en grupp med mål att ett "Branschöverskridande råd ska påverka branschen i rätt riktning". Jag har fått kommentarer från branschen om varför inte branschföreningen SBPR blivit tillfrågade. När några enstaka näringsidkare skickar ut pressmeddelande är media generellt skeptiska till att förmedla budskap. Som branschtidning skriver vi givetvis om det. Mer om detta kan du läsa på sidan 31.

KEMIKALIEINSPEKTIONEN, Elsäkerhetsverket samt Konsumentverket bjöd in, i samarbete med SBPR till en informativ dag om lagar och förordningar. Ett utmärkt exempel på vad en branschförening kan utföra. Jag tycker att SBPR de senaste åren höjt ribban för branschen och har räddat oss från att fylla i meningslösa formulär om allehanda statistik om sålda USB-minnen med mera. Även lämnat synpunkter på vad som skall anses som mutor och fått till en sansad diskussion.

SOMMAR, SOL OCH SEMESTER. Grilla, måla och spika på stugan. Umgås med familj och vänner. Dricka bira med postaren och vin med grannen mittemot. Vila middag i skuggan och glömma bort att-göra-listan för en stund. Jag längtar absolut inte till höst och vinter men det är lugnare då, eller? Vår bästa tid är nu!

"Det är bättre att skjuta löst på mål, än hårt utanför" Rolle Stoltz, Ishockeylegend

 


Tore Lindfors 0704-912465
[Flash]