PRomotion senaste nr
Start|Om tidningen|Annonsera|Tipsa oss|Kontakta oss|Platsannonser
Annonser

Osäkra tider

Konkurser börjar nu också drabba profil- och promotionbranschen. Inköp av profilprodukter kan oftast skjutas på framtiden. Konkursvågen i hela näringslivet börjar nu tangera siffror från nittiotalet som var som en slakt av företag.

KAN MAN LITA PÅ KINA? Näringslivet gör klokt i att fortsätta att handla med Kina, man bör ha en plan B för er verksamhet i landet. Vad händer exempelvis om Kina invaderar Taiwan? Detta skulle utlösa en USA-ledd sanktionskampanj som skulle påverka alla västerländska företag som gör affärer med Kina.

DE KRAFTIGA PRISÖKNINGAR nu på containerfrakt från Kina som uppkom under pandemin tycks nu vara ett minne blott, priser har minskat med 80 procent det senaste året. Det genomsnittliga priset för en 40-fot lång fraktcontainerligger nu på under 2 000 USD. Vi hörde om priser på 15 000 USD under pandemin. Även godsmängden från Kina har minskat, vilket också drar ned på fraktpriser.

LEVER BRANSCHFÖRENINGEN SBPR - SVENSK BRANSCH-FÖRENING FÖR PROFIL- OCH REKLAMPRODUKTER?En fråga som flera ställer sig. På hemsidan finns den gamla styrelsen kvar och mailadressen går fortfarande till Lars Dahlström, som sägs ha slutat före sommaren. Vi på bransch-tidningen PRomotion har inte fått någon information. Flera med mig anser att SBPR knappast överlever om det inte händer något radikalt. I KEMIKALIEINSPEKTIONENS SENASTE TILLSYN av laddare, hörlurar, belysning och annan hemelektronik innehöll 47 procent farliga ämnen i en så stor mängd att de inte får säljas inom EU. Störst var problemen bland billiga produkter från okända varumärken. Importören ansvarar men även säljande företag ansvarar att se till att produkterna de säljer är säkra och inte innehåller några förbjudna ämnen.

HÖSTEN TÅGAR PÅ och grillen har väl aldrig används så lite som i år. Eftersom jag ogillar att grilla när det regnar så ser den övergiven ut. All grill-öl har också gått om intet. Men det är bara att bryta ihop och komma igen nästa sommar.

"Bara den som sover gör inga misstag". Ingvar Kamprad, grundare av IKEA


Tore Lindfors 0704-912465